A Falken téligumi megállja a helyét

Posted on

Falken gumi

Aki jó minőségre és vezetési élményre vágyik, annak olyan gumiabroncsot kell beszereznie, amivel igazán érezhetővé válik az autó vezetés közben. A Falken téligumi a nehéz útviszonyokhoz lett kialakítva, ezért remek úttartással rendelkezik. Nem lesz részünk váratlan csúszkálásban, a speciális recéknek köszönhetően. Sok gyártó követi el azt a hibát, hogy a gumi bordázata miatt nagyobb lesz az autó fogyasztása.

Szerencsére a Falken téligumi tervezői megoldották ezt a problémát és pontosan sikerült eltalálni azt az optimális kialakítást, amivel sikerült megőrizni az autó gazdaságos fogyasztását, ugyanakkor a tapadása is kiváló lett. Ez könnyen kiderül az ADAC tesztből, amiben a Falken téligumit vetették alá különféle megpróbáltatásoknak.

Mondhatni, hogy elég jól állta a sarat, de ezen kívül a havat, a jeget és a nedves útviszonyokat is. Télen elég csupán egy láthatatlan jeges folt és az autó máris megpördülhet, abban az esetben, hogyha nincs felszerelve a megfelelő gumiabroncsokkal. Mindnyájunk kötelessége, hogy gondoskodjunk erről, még mielőtt teljesen lefagynának az utak, mert ezután szinte járhatatlanok lesznek, hogyha nem lesz Falken téligumi az autónkon.

Természetesen más gyártók termékei is képesek helytállni ilyen körülmények között, viszont a Falken téligumi ár-érték aránya ebben a kategóriában is dobogós helyet tudhat a magáénak. Mindenesetre mindenki eldöntheti, hogy érdemes a Falken téligumi mellett dönteni vagy nem. Bármilyen márkáról legyen szó, az biztos, hogy máris megtettük az első lépést a biztonságunk érdekében, hogyha még időben váltunk át téli gumira a hideg idő beköszöntésével.