A hajnövesztő sampon eladásának marketingje

Posted on

Hajnövesztő sampon

A való élet problémáit és kérdéseit nem az iskolapadokon belül kapják meg az emberek, hanem onnan kikerülve. Milyen kenyeret egyen naponta? Valójában melyik hajnövesztő sampon hatékony? Hogyan ossza be az időt? Mind-mind egyenként fontos kérdések, amelyekre mindenki maga kell megtalálja a választ. Persze támaszkodhat a reklámokra és a márkanevekre, de ha nem tudja, hogy melyik hajnövesztő sampon a legjobb, akkor nézzen meg néhány tájékoztató hirdetést. Nem valószínű, hogy sokat segít, de hátha!

Hiszen a reklámokban mindegyik termék a legjobbak és leghatékonyabbak közé sorolja magát. Mindegyik a saját különleges és egyedi hatását hangsúlyozza, míg a többi terméket elmarasztalja. Az, aki nem ért ezekhez a dolgokhoz, például mit vegyen figyelembe egy ilyen terméken, valószínűleg a külcsín és a promóció szimpatikussága alapján fog választani. Viszont, a haja nem fog a reklámtól jobban nőni.

Vagyis nem mindig az a leghatékonyabb hajnövesztő sampon, amelyiknek tetszetős a reklámja. Természetesen, a felületes ismeretekkel rendelkező átlagembereket meg lehet téveszteni. Olykor a hajnövesztő sampon méregdrága ára az, ami meggyőzi a vásárlót. Hiszen ha drága, akkor jó kell legyen, különben minek fizetnének annyit érte. Az igazság azonban elég sokszor lehangoló. Ugyanis nem azért magas az ára egy terméknek, mert annyira jó vagy egyedi eljárással készült, hanem csupán marketingfogás, hogy az emberek érdeklődését felkeltsék. Mindezek mellett, nem kell sok terméket eladni ahhoz, hogy tetemes profithoz jussanak.

A haj növekedésének megfigyelése pedig elég szubjektív dolog. Főleg akkor, ha nem néhány milliméteresről van szó. Az ilyen drága termékekbe való befektetés már magával hozza azt a bizalmat, hogy valóban hatni fog a termék. Ennek nyomán, a vásárló már-már 1 hét alatt látni vélheti a fantasztikus eredményt. Ami gyakran nem az objektív valóság, hanem az elvárás maga. Ezt nevezik placebo hatásnak és hitnek. A tanulság pedig az, hogy nem mindig a legborsosabb árú hajnövesztő sampon a leghatékonyabb választás.