A házi vízmű remek megoldás a háztartásoknak

Posted on

Házi vízmű

A háztartás folyamatos vízellátása nélkülözhetetlen a komfortos életvitelhez. Hazánkban tulajdonképpen mindenhol elérhető a vezetékes ivóvíz vagy a használati vízszolgáltatás. Előfordul azonban, hogy nem csak vezetékes vizet szeretnénk hasznosítani, hanem akár ásott kútból vagy csapadékvíz-gyűjtő ciszternából. A legtöbb esetben vidéki házaknál a locsolás, öntözés céljából hasznos megoldás a házi vízmű üzembe helyezése. A szerkezet elektromos árammal működik, tulajdonképpen egy szivattyúról és egy hozzá kapcsolt kiegyenlítő tartályról van szó, amely biztosítja a folyamatos nyomást, ezzel a vízellátást.

A bekapcsolt szivattyú önmagában nem feltétlenül elég, úgyhogy a házi vízmű jelenti a biztos megoldást. Miért? A szivattyú elektromos árammal működik, és nincs semmilyen megszakító automatika beépítve, ezért ha van víznyomás, ha nincs, folyamatosan üzemel. A víznyomás megszűnése esetén, a szivattyú levegőt szív, ezért felmelegszik, és hajlamos leégni a villanymotor. Ezzel használhatatlan lesz a rendszer. A házi vízmű tartályos megoldása biztosítja, hogy semmilyen körülmények között nem éghet le a szivattyú motorja, mivel ebben van beépített megszakító elektronika, és nyomáscsökkenés esetén automatikusan lekapcsol a rendszer. Igazából ennek kicsi az esélye, de fő a biztonság.

A házi vízmű tehát nagyon hasznos megoldás, ha a háztartásunkban nem vezetékes vizet szeretnénk használni. A rendszer önmagában igazán remek találmány. Alternatívaként létezik egy megszakító berendezés, amely a tartály kiegyenlítő funkciója helyett csak a folyamatos víznyomást figyeli és lekapcsol, ha az valamilyen okból megszakad. Ez is hatékony módja a szivattyú megóvásának. A házi vízmű többféle méretben és teljesítményben érhető el. Számos barkácsáruház, kertészeti szaküzlet és hipermarket foglalkozik kertészeti gépek forgalmazásával, de óriási a választék a specifikus webáruházak kínálatában is.

A házi vízmű teljesítménye a percenként felszívott és továbbított víz mennyiségében mutatkozik meg. Általában 60-90 l/perc vízmennyiség elegendő egy átlagos méretű kert öntözéséhez vagy bármilyen szükséges vízmennyiség biztosításához. A szerszamkell.hu webáruház óriási szerszámgép kínálatán kívül számos házi vízmű típust vonultat fel. Itt bárki biztosan megtalálja magának a szükséges gépeket a háztartásban felmerülő igények kielégítésére. Legyen az kertészeti kisgép, öntözés vagy barkácsolás céljára használt berendezés, a szerszamkell.hu tökéletesen felkészült a mindennapi igények kiszolgálására.