A hólyaghurutot általában baktériumok okozzák

Posted on

A hólyaghurut okai

A húgyúti fertőzések mindenkit érinthetnek, nemtől és kortól függetlenül. Éppen ezért a hólyaghurut okai és a hólyag gyulladás kezelése sokakat foglalkoztat, hiszen a kínzó tünetek meglehetősen kellemetlen napokat okoznak azoknak, akiket ez a betegség érint.

A hólyaghurut úgy a nőknél, mint a férfiaknál kialakulhat, de a nőknél sokkal gyakrabban fordul elő a rövidebb húgyvezeték miatt, amelyen át könnyebben jutnak fel a baktériumok. A hólyaghurut okai általában a baktériumok, vírusok vagy gombák jelenlétében keresendő. Mivel az emberek az esetek nagy részében nem fordulnak orvoshoz a tünetekkel, a kezeletlen hurut krónikussá válhat, így időről időre visszatér.

A hólyaghurut tünetei meglehetősen egyértelműek: gyakori vizelési inger, a vizelés során távozó nagyon kevés vizelet, a vizelést kísérő szúró, csípő érzés vagy a sötétebb, rossz szagú, esetleg véres vizelet. Ezek a panaszok gyógynövényes készítményekkel is kezelhetők, azonban ha gyakoriak, akkor érdemes egy nőgyógyászt vagy urológust felkeresni.