A kondenzációs gázkazán a jövő terméke

Posted on

Kondenzációs gázkazán

Amikor házépítésre kerül a sor, akkor nagyon meg kell gondolni, hogy milyen fűtésrendszereket épít be, hiszen napjainkban sokan fordítanak figyelmet a környezettudatosságra. A kondenzációs gázkazán megrendelése rövid idő alatt megtörténhet a meleget.hu webáruházból. Amennyiben Ön is támogatja a modern készülékeket, amelyekkel pénzt takaríthat meg, akkor a gázkazán előbb említett kivitele tökéletes lesz. Ám vásárlás előtt célszerű azt is megkérdeznie az oldal szakembereitől, hogy az Ön igényeihez melyik verziót ajánlják? Nem mindegy ugyanis, hogy hány fogyasztóról van szó. Minél több ember él egy háztartásban, annál nagyobb teljesítményű kondenzációs gázkazán szükséges.

A speciális kazánok működési elve nagyon egyszerűen elmagyarázható, hiszen a páralecsapódásból és a füstgázok hőnyereségéből áll az egész. Ahhoz, hogy a kazán hőt tudjon termelni, szükséges a füstgázok hőmérsékletének csökkentése. Általánosságban elmondható, hogy a hagyományos fűtőeszközökből az égéstermékek nagy hővel távoznak. Így a szerkezet belsejében vízgőz keletkezik. A kondenzációs gázkazán esetében viszont nem lehet savas kémhatású páralecsapódásról beszélni. Ha Önnek is régi gázkazánja van, akkor bizonyára a téli fűtés idején tapasztalni szokta, hogy a túlfolyón valamilyen kellemetlen szagú folyadék csepeg. Nos, ez a savas kémhatású kondenzvíz.

Amennyiben Ön is nagy figyelmet fordít arra, hogy környezettudatosan éljen, és még a házát is eszerint rendezte be, akkor a fűtésrendszert ki kell emelni. A mai világban sokan választanak olyan geotermikus energiával és napelemmel, napkollektorral működő szerkezeteket, amelyek hőszivattyúval egybeköthetőek. Ha Ön is hosszú távon gondolkodik, akkor a padló- és falfűtés geotermikus energiával vagy kondenzációs gázkazánnal egybekötve lehet a megoldás a spórolásra. A gázkazán és a padlófűtés segítségével, illetve egy megfelelő szerkezet által akár egész évben egyenletes hőmérséklet uralkodhat az otthonában.

A kondenzációs gázkazán esetében a kondenzáció lényege nem az üzemeltetési viszonyoknak köszönhetően jön létre. Abban az esetben, hogyha a kazán igen nagy hőmérsékleten működik, akkor olyan magas lesz a termelt égéstermék, hogy nem tud lecsapódni a készülék belsejében. Ebben az esetben pedig a kondenzációs kazánok csak hagyományos kazánként fognak üzemelni, amivel csökken a teljesítményük, és rosszabb lesz a hatásfokuk. Lényeges, hogy akkor éri a hatásfokát a különleges berendezés, ha a körülményeket teljes mértéken úgy állítja be, hogy a fűtési időszakban is alacsony hőmérséklet mellett üzemeljen.