A madártej a kicsik kedvence

Posted on

Madártej

Kiskorában szinte mindenki imádta az édes ételeket. A nagymama által sütött desszertek különösen finomak voltak, hiszen nagy szeretettel készültek. A madártej abszolút kedvencnek számított a gyerekek körében, a krémes állagának köszönhetően.

Mivel az elkészítése nem túl nehéz, ezért bárki megpróbálkozhat vele. Persze nem könnyű olyan finommá varázsolni, mint a nagymama verzióját, de érdemes elkezdeni a gyakorlást. A madártej 6 tojás, 15 dkg cukor, 1 darab vaníliarúd és 1 liter tej felhasználásával készül.

A tojások fehérjét és sárgáját szét kell választani. Az előbbiből kemény habot kell verni, az utóbbit pedig össze kell keverni a cukorral, illetve a vaníliával. Ezt követően jön a tej felforralása. A tojáshabból galuskákat kell formázni evőkanállal és ezeket a tejbe kell rakni. Kb. 1 percre van szükség mindkét oldal megfőzésére.

Ezután a tojássárgáját a forró tejbe kell önteni és meg kell várni, amíg az egy kicsit besűrűsödik. A madártej a kihűlést követően válik fogyaszthatóvá. Esetleg reszelt citromhéjat is lehet rátenni.