A modern tapéta nagyon elterjedt

Posted on

Modern tapéta

Az 1960-as évektől kezdett népszerű lenni, és már ekkor nem nagyon volt olyan lakás, ahol ne használták volna valamilyen formában. A modern tapéta színben sokféle lehet. Alapanyagát illetően lehet papír, vinyl vagy vlies, de egyre népszerűbbek a bőrhatásúak is.

Ez utóbbi modellek között nagyon kedveltek a kígyó-, az elefánt- és a rinocéroszbőr mintájú darabok. Ezeket a legtöbb esetben a fiatalok részesítik előnyben, aki nemcsak falburkoló elemként használják, hanem díszítésre is. Felrakásánál több szempontra érdemes figyelni.

Az első az, hogy teljesen száraz, pormentes falra helyezzék fel, amelynek simának kell lennie. Ha a modern tapéta mintás, akkor arra is ügyeljen, hogy ezek az összeillesztésnél teljes mértékben passzoljanak, mert csak így lesz szép.

Nem muszáj az összes falat bevonni vele, elég ha egy részét hangsúlyozza ki. Mielőtt megvásárolná, vegye figyelembe, hogy a bútorok, függönyök, szőnyegek milyen stílusúak, majd ezután döntsön, ugyanis az összhatás érdekében fontos, hogy ezek harmonizáljanak.