A párkapcsolati problémák feltárhatók önismereti coach segítségével

Posted on

Tudatos út

A mai korban nagyon sok önismereti technika elérhető. Sokan, akik úgy érzik, hogy valamit szeretnének önmagukon változtatni, elég bátrak és már eljutottak addig, hogy nem másokat hibáztatnak az életükben felmerülő esetleges gondokért, hanem elkezdik másként megoldani az életükben megjelenő feladatokat. Sokan a biztonságosabb utat, az önismereti coach segítségét veszik igénybe.

Ugyanis a szakember, ha önmaga esetleg nem is ment végig minden folyamaton, de megtanulta és remélhetőleg ki is próbálta valamelyik részét. Az önismereti coach feladata nem a tanácsadás és nem is a gyógyítás. A fejlesztő, segítő tevékenység amit végez azt célozza, hogy akik hozzá fordulnak, egy külső szemlélő segítségével rálássanak egy adott problémára, illetve az eddigi látásmódon változtatni tudjanak.

Ez egy mélyebb rálátást tesz lehetővé, így az önismereti coach segíti a klienseit abban, hogy az önmagukon való változtatáson keresztül a környezetük is átalakuljon. Néhány terület van, ami gyakran hoz elakadásokat az embereknél. Az egyik a munkahelyi- illetve munkanélküliség problémái a másik a párkapcsolati problémák, a közvetlen környezettel való gondok.

Ez lehet a szülök és gyerekek közötti nézeteltérések, testvérek között, stb. A hozzánk közelálló emberek bizonyos értelemben tükröt mutatnak nekünk. Ezt kevesen szeretik látni, ezért ez gyakran hoz nézeteltérést. A párkapcsolati problémák megoldása fontos volna, különösen ha a kapcsolatból gyermekek is származnak. A folyamatos vitákat, esetleges családon belüli erőszakot és a válást is a leginkább a gyermekek sínylik meg.

Ezért nagyon fontos volna, ha még idejekorán tisztázni tudnák a nézeteltéréseket. Ez másképpen nem lehetséges, mint feltárni az okokat, erősíteni a személyes képességeket, a személyiségből kitakarítani azt, amit esetleg a szülői mintákból hoz az illető. Az emberi kapcsolatok művészetét, így a párkapcsolatot sem tanítják sehol. Gyakran a párkapcsolati problémák a szőnyeg alá sepert gyermekkori élményekből ered, rég elfelejtett szülői mintákból.