A szőnyegek karbantartása fontos feladat

Posted on

Szőnyegek portalanítása

A tisztításuk mindenképp szükséges, azonban sokak számára ez kész rémálom, mivel sok időt vesz igénybe. A szőnyegek portalanítása legalább hetente egy-két alkalommal elvégezhető igény szerint.

A porszívó nemcsak a koszt szívja fel, hanem a szerkezetét is felfrissíti. Új darab vásárlása esetén fontos, hogy a porszívót a legkisebb teljesítményfokozatra állítsa be, meg kell várni míg a szálai összetömörödnek. Alaposabb tisztítógépekkel és takarítószerekkel kell a műveletet megcsinálni. Előfordulhat, főleg a kisgyermekes családoknál, hogy a szőnyegek itt-ott koszosak lesznek. Ezt a lehető leghamarabb el kell távolítani, ha teheti, ne várja meg míg a foltok megszáradnak!

A módszereket az adott darab alapanyaga nagyban befolyásolja. Egyre közkedveltebbek az interneten olvasható otthoni módszerek, amelyek minden esetben természetes anyagokkal végezhetőek el. Viszont, ha nem szeretne ezzel a feladattal bajlódni vagy nincs ideje rá, akkor felkereshet egy szőnyegek tisztításával foglalkozó céget is, amely elvégzi Ön helyett a munkát.