Az automata benzinkút nagy előnyei

Posted on

Biztonságos töltőállomás

Az üzemanyag nélkülözhetetlen minden ember életében, mivel nélküle sok minden nem működhetne. Az automata benzinkút személyzet nélkül működik és abban tér el a hagyományostól, hogy nincs szükség a pénztárnál való sorban állásra, nem kell a kezelőre várni, aki az üzemanyagot az autóba juttatja. Csak meg kell adni a kellő literszámot vagy az összeget, amennyiért szeretne vásárolni. Az automata benzinkút nagy népszerűségnek örvend a kamionosok körében, viszont a civilek is sok alkalommal igénybe veszik.

A berendezéseket magas fokú megbízhatóság, valamint ellenőrizhetőség jellemzi, amire ilyen körökben mindig szükség van. Az említett készülékek minimális emberi beavatkozást igényelnek, kontrolált körülmények között felügyelik a folyamat menetét, az Ön által megadott paraméterek alapján. Teljes körűen, naprakészen elvégzik az üzemanyag felhasználással kapcsolatos adminisztrációt, valamint készletkezelést. Az automata benzinkút tehát kezelőmunkások nélkül működik és 24 órán keresztül igénybe vehető.

Lehetőség van a többféle azonosítási mód alkalmazására, ilyen a gépjármű, a felhasználó vagy gépjármű és felhasználó azonosítás. Mindegyiknél lehetőség van a PIN kód használatára. Számos felhasználás adminisztrációjához szükséges információt lehet megadni és korlátlan számú felhasználót tud kezelni. Az üzemanyag tankoló pisztoly többféle változatban kapható. Automatikus, illetve manuális változata is ismert. Mérete, anyaga és csővége az átfolyós, a folyadék és a jármű szerint választható.

Egy ilyen eszköz akkor nevezhető jónak, ha azt akármelyik betérő, vásárló könnyen tudja használni és nem kell külön utasításokat adni hozzá. Olyannak kell lennie, hogy egyszerűen tudja szabályozni a beömlő üzemanyagot, hiszen mindenki tudja előre amikor megérkezik, hogy mekkora összeget kíván felhasználni. A töltőállomásokon az egyik legszélesebb körben használt eszköz a tankoló pisztoly, de a repülőzés technikában, illetve a vegyiparban is előfordul. A kifolyócsövének anyaga lehet réz, esetleg alumínium vagy rozsdamentes acél.