Az igazgyöngy ára széles skálán mozog

Posted on

Igazgyöngy ára

Ha az igazgyöngy, illetve a belőle készült ékszerek kerülnek szóba, akkor azonnal súlyos tízezrek, sőt, százezrek peregnek le a lelki szemeink előtt. Azonban tudni kell, hogy nem minden esetben kell ennyire mélyre nyúlni a pénztárcánkba, ugyanis az igazgyöngy ára sok mindentől függ.

Nem mindegy például, hogy természetesen keletkezett, vagy pedig mesterségesen tenyésztették ki. Manapság túlnyomórészt a tenyésztett igazgyöngyöket értékesítik, azonban még ezen a kategórián belül is vannak eltérések. 

Például a sósvízi igazgyöngy ára lényegesen magasabb, mint a sokkal gyorsabban kialakuló, de kevésbé ellenálló édesvízi változaté. Ugyanakkor, a folyami és tavi tenyésztést is olyan magas szintre fejlesztették már, hogy szinte lehetetlen különbséget tenni, így az alacsonyabb tarifa egyáltalán nem jelent silányabb minőséget vagy kevésbé szép kivitelezést. Ellenben, ha valaki különlegességre vágyik, akkor mégiscsak áldoznia kell rá, hiszen mint minden más területen, az egyediségnek ára van.

A hófehér Akoya vagy a sötétszínű Tahiti igazgyöngy ára természetesen magasabb az édesvízi variánsnál, de cserébe sokkal többet is kapunk. Ezek sokkal tartósabbak és látványban is mást nyújtanak, így érthető, hogy nagyobb összeget kérnek el értük. Ha egyedülálló színben és nem mindennapi méretekben gondolkodunk, akkor a déltengeri tenyésztett gyöngy teljes mértékben ideális választás lesz, ugyanis ez a hagyományos fehér mellett, különböző árnyalatokban és különböző terjedelemben is előfordulnak.

Ez a változat nő a legnagyobbra, így egy ilyen gyöngysor megvásárlásához már tényleg szükség lesz azokra a százezresekre. A Whiteandblack ékszer webáruház oldalán megtekinthetünk különféle tenyésztett gyöngy kiegészítőket is, így saját szemmel is meggyőződhetünk a különböző árkategóriák termékeinek hasonlóságairól, vagy adott esetben a különbségeiről. Azonban, ha innen választunk, legyen szó bármelyik tenyésztett gyöngy típusról, biztosak lehetünk benne, hogy minden szem ránk, illetve a kiegészítőnkre fog szegeződni.