Brazil dió magas nyomelem tartalommal

Posted on

Brazil dió

Az emberek elvárnák, hogy ne kelljen semmit sem tegyenek azért, hogy egészségesek maradjanak. Tény, hogy a cukorban gazdag különböző édességek nagyon finomak, de aki csak ezeket fogyasztva akar teljes és kiegyensúlyozott életet élni, az csalódni fog. Számos olyan alapanyag létezik, mint például a brazil dió, amelyik kiválóan alkalmas finomságok készítésére, de mindemellett még tápláló is.

Azonban lássuk kicsit pontosabban, hogy honnan is származik a brazil dió! Elnevezését tekintve sejthető, hogy melyik vidéken elterjedt. Pontosabban behatárolva Brazíliában, Kolumbiában, Peruban és Bolíviában is vannak termőterületei az akár 50 méter magasra megnövő fáknak, amelyek az őserdő óriásai és egyes becslések szerint 500-1000 évig is elélnek. Ezek a csodálatos növények látnak el bennünket olyan fehérjékben és zsiradékokban gazdag terméssel, amilyen a brazil dió.

Nyomelemek közül a szelén tartalma a leginkább említésre méltó, már csak azért is, mert a magyarországi termőtalajok szegények ebben az anyagban, így hasznos kiegészítőként szolgálhat a brazil dió. A termőhelyén ezt a gyümölcsöt a különböző májbetegségek megelőzésére használják, így nem árthat nekünk sem kihasználnunk előnyeit. A magas antioxidánsokban gazdag termék hozzájárul az egészségünk javulásához és a betegségek megelőzéséhez.

Érdemes kipróbálni és a konyhában minél több receptbe belecsempészni, hiszen csakis jótékony hatással járhat a rendszeres alkalmazása. Az online megrendelhető brazil dió ára elérheti az akár 5000 Forint/kilogramm összeget. Előnyei azonban megfizethetetlenek.