Catan: mitől lett olyan sikeres ez a társasjáték?

Posted on

Catan Telepesei

Nem mindig könnyű szórakoztatóan eltölteni az időnket. Még jó, hogy a társasjátékok segítségével biztosan izgalmasak lesznek az estéink. A Catan Telepesei az idők során igen nagy népszerűségre tett szert, tehát érdemes megvásárolni a legújabb kiadást, amivel egyszerre 3-4 ember tud játszani. Alapjában véve 10 éves kor feletti személyeknek ajánlott. Az a cél, hogy benépesítsünk egy teljesen lakatlan szigetet, ahol eleinte rengeteg nyersanyag áll a rendelkezésünkre. Azonban, az idők múlásával a hely egyre zsúfoltabb lesz és megkezdődik az erőforrásokért folytatott harc.

Összesen 5 különféle tájegység áll a rendelkezésünkre a Catan Telepesei játékban és mindenhol másmilyen nyersanyag beszerzésére van lehetőségünk. Új utakat és településeket kell építenünk annak érdekében, hogy pontokat kapjunk. Ezen kívül, szükség van a várossá fejlesztésükre is. Ennek érdekében sok nyersanyag megvásárlására lesz szükségünk. Az okos tervezésnek köszönhetően, nagy sikereket tudunk elérni.

Természetesen ügyelni kell arra is, hogy a Catan Telepesei játéknál, minden a lehető legnagyobb rendben menjen a kereskedés során. Egyrészt, szóba jöhet a szárazföldi kereskedelem, amit a játékostársakkal kell lefolytatni. A tengeri árucsere érdekében pedig, már a bank segítségét kell kérni. A fordulók még izgalmasabbá válnak a különféle kártyák segítségével. Ugyanakkor, a rablóktól is meg kell védeni a városokat. A játék akkor ér véget, ha legalább tíz pontot szerzünk a tevékenységeink révén.

Mivel a Catan Telepesei számtalan kiegészítővel rendelkezik, ezért a megvásárlásuk révén még szórakoztatóbbá válnak a fordulók. Jelenleg a tarsasjatekrendeles.hu weboldalon nyílik lehetőségünk a rendelésre. Mivel a játék az egész világon népszerű, ezért nem csoda, hogy számtalan díjban és jelölésben részesült. Ráadásul, az ára sem mondható magasnak, ezért megéri megvásárolni. Az internetes áruházban időnként leárazások révén vásárolhatjuk meg a Catan Telepesei terméket, tehát érdemes erre is figyelni, ha spórolni szeretnénk.