E27 LED izzó kell minden háztartásba

Posted on

Nagyszerűen világít

A háztartásokban általában ez a forma szokott előfordulni a leggyakrabban, ezért igazán célszerűnek számít a kialakítása. Az E27 LED izzó magában hordozza mindazt, amit eddig egyetlen fényforrás sem tudott, pedig azért ezekből van egy néhány fajta. Az egyiknek erős volt a fénye, de sokat fogyasztott és melegedett, amelyik keveset fogyasztott, de jó volt a fénye, az hamar kiégett, amelyik pedig keveset fogyasztott azzal csak félhomályt lehetett csiholni.

Valami mindig hiányzott, egészen mostanáig, mert már megvásárolható az E27 LED izzó, amelynek a fénye megegyezik egy 100 Wattos hagyományos villanykörte fényével, viszont nem melegszik fel és ehhez a teljesítményhez elég csupán 16 Watt. Persze sok esetben nincs szükségünk ekkora fényáradatra. Hogyha szeretnénk valamivel visszafogottabbak lenni, akkor meg fogunk elégedni a 3 Wattot fogyasztóval, amely egy 25 Wattosnak felel meg, vagy 12 W fogyasztást igénylővel, amely egy 75 W fogyasztású hagyományos izzó fényerejét produkálja. Nem kell semmilyen új világítótestet beszerezni, mert a már meglévőkbe is illeszkedni fog. Nem kell melegedéssel számolni, ami olykor képes volt kárt okozni a foglalatba is. Általában azért szoktak kerámiából készülni, de a E27 LED izzó használatával ez az anyaghasználat teljesen feleslegessé válik.

A kompakt fénycsövekkel ellentétben, ezeknek hagyományos körteformájuk van és nem fognak csúnyán túllógni a lámpaburán és egyből elérik a maximális fényerejüket, amikor felkapcsoljuk. Hogyha kilépünk otthonról, a négy fal szorításából, akkor hamar egy olyan intézményben találhatjuk magunkat, ahol a mennyezet világítás fogja megkönnyíteni a munkánkat, például egy irodában. Illetve az épület egyéb helyiségeiben szintén remek megoldást jelent, mivel kiváló fényt biztosít a folyosókon. Még mindig nagyon sok helyen alkalmaznak neoncsöveket erre a célra, viszont ezek a fehér fényükön kívül nem sok pozitívumot tudnak felmutatni. A LED mennyezet világítás azonban nem jár folyamatos vibráló fénnyel, amit a neoncső okoz.

Kezdetben ezt még észre sem lehet venni, azonban bizonyos idő után kellemetlenül kifárasztja a szemet. A mennyezet világítás esetében tehát sokkal előnyösebb, ha LED panelek kerülnek felszerelésre, mert azok onnantól nem igényelnek semmilyen karbantartást, viszont a pislákoló neoncsövek látványa elég gyakran fogadott minket, amikor beléptünk valahová. A mennyezet világítás ezzel a módszerrel nagyon kevés energiát fog igényelni és hosszú éveken át semmilyen probléma nem lesz vele. A LED világítást még számos helyen lehet előnyösen alkalmazni a tervezésének köszönhetően.