Könnyen javítható a Winglass autóüveg

Posted on

Fényszóró polírozás

Bármerre is megyünk, kifejezetten fontos, hogy teljes biztonságban tudjunk közlekedni. Ez nem mindig egyszerű feladat, főként akkor, ha útközben történik egy váratlan esemény. Sajnos, bármikor felcsapódhat egy nagyobb kavics, ami aztán repedést idéz elő a szélvédőn. Ilyenkor kerül előtérbe a Winglass autóüveg gyors és hatékony cseréje. Ezt a feladatot a megfelelő biztosítás birtokában egyszerűen rábízhatjuk az autouvegek.hu szakembereire. A cég az egész országot lefedő szervizszolgálattal áll a rendelkezésünkre, így elég egy telefonhívás, és máris úton a segítség.

A Winglass autóüveg egy igen ellenálló és tartós termék, de nem birkózik meg mindennel. Az idő múlásával a számos hatásnak kitett felület lassan gyengül és sérülékenyebbé változik. Bármennyire is óvatosan közlekedünk, nem lehet tudni, mikor történik valami, ami aztán mélyebb karcolást, repedést indít el. Ha nem túl nagy kiterjedésű a sérülés, akkor a Winglass autóüveg csere nélkül is javítható. Erre mindenképpen figyelnünk érdemes, hiszen a jó kiláthatóság balesetektől menthet meg. Ugyanígy kapjon figyelmet a lámpa fényáteresztő képessége is.

Ebben az esetben is megtörténhet, hogy egy felcsapódó kavics, ágdarab karcolást ejt, de inkább az ultraviola-sugárzás az, amire számottevő figyelmet érdemes fordítani. Ne maradjon el időnként a fényszóró polírozás! Ez a folyamat jelentősen megnövelheti a búra áteresztő képességét, ami érezteti hatását az éjszakai közlekedés során. A polikarbonát anyag, bár sokkal rugalmasabb és strapabíróbb, mint az üveg, a megnövekedett hő hatására ellágyul, és mattá válik a felülete.

A fényszóró polírozás során egy vékonyka réteget, ami opálossá vált, eltüntetnek, és ezzel visszaadják a lámpa eredeti átengedő képességét. A fényszóró erejének tompulása könnyen észrevehető, és amikor ezt felfedezzük, ne várjunk tovább, hanem minél hamarabb menjünk el a megfelelő szervizbe a fényszóró polírozás végett. Nem csak mi látunk kevesebbet az útból, hanem minket is nehezebben vesznek észre más sofőrök, így ez balesetveszélyt jelenthet, amit nem szabad félvállról venni.