Tudta hogy energiaszükségletének 100%-a fedezhető napelemek segítségével?

Posted on

Energiaszükséglet kielégítése napelemmel

Miért fizetnénk egy szolgáltatásért, hogyha nem vagyunk rászorulva? Butaság lenne nem felhasználni azokat az energiákat, amelyeket ingyen kapunk. Ilyen például a Nap, szél, víz révén kapott energia is. Figyeljük meg azokat az országokat, ahol a szeles időjárás dominál, hogy milyen ügyesen felhasználják ezt az emberek a saját hasznukra!

Szélmalmokat építettek annak idején, amelyeket a gabona megőrlésére használtak. Ma leggyakrabban a villamos energiát állítanak elő a szél igénybevételével. Ha már úgyis fúj, akkor miért ne hasznosítanánk? Hazánkban csak nagyon csekély mértékben tudunk a szélből hasznot hajtani, sokkal inkább a Napból.

Olyan vidéken élünk, ahol 1 év leforgása alatt sokszor örülhetünk a Nap sugarainak. Használjuk ki ezt! Bár sokan nem tudják, de tény, hogy a napelemek segítségével az energiaszükséglet 100 százaléka fedezhető. Míg régebben csak vízmelegítésre és az elektromos áram kiegészítésére használták a háztartásokban a napelemeket, ma már sokkal jobban ki tudják használni és meg is teszik. Éljünk a természet nyújtotta lehetőségekkel!