Autóolajok a nyaraláson.

Posted on

Szponzorált tartalom

olaj hírek

olaj hírek

A férjem tudja, mennyire nagy szerelmese vagyok a gasztronómiának, azon belül is az ételek ízeinek. Főzni is szeretek, de enni annál is jobban. Éppen ezért kicsit mindig kilógtunk a sorból, ha a nyaralások kerültek szóba, ugyanis nekünk az a legfontosabb egy úticél kiválasztásakor, hogy egy olyan országba látogassunk el, ami lehetőleg igen sokszínű gasztronómiával rendelkezik. Így mi nem a klasszikus értelemben vett vakációra szoktunk menni, hanem gasztro túrára! Még az a szerencse, hogy a férjem is nagyon szereti a hasát, és néha szívesen főz is, már amikor nem ragadom ki a kezéből a fakanalat. Bevallom töredelmesen, hogy ha a konyháról van szó, akkor, akkor elég önző és szőrösszívű tudok lenni. Pedig biztos vagyok benne, hogy a férjemből is nagyon jó szakács válna, ha teret hagynék neki. Gasztronómia szempontjából az egyik kedvenc helyem Olaszország, mert szerintem páratlan ízvilággal rendelkezik, azon belül is Róma a kedvenc helyszínem. Azért ragadott ennyire magával, mert szinte minden kis utcában, sikátorban az ember bele tud botlani egy – egy étterembe, fogadóba, amiknek megvan a maguk bájos hangulata. Ezt a tipikus olasz jelenséget és életérzést szerintem nem lehet leutánozni, bármennyire is szeretné az ember. Ezt csak ott az országban városaiban élhetjük át, ha szeretnénk megtapasztalni, ez pedig Rómára hatványozottan igaz.

Ha Róma felé vesszük az irányt, gyakran megyünk autóval, mert nagyon szeretjük útközben nézni a tájat. Soknak tűnhet ennyi vezetés, de a férjemnek meg sem szokott kottyanni, ugyanis ez a munkája is. Nagyon sokat jár Olaszországba autóval, és nem kevésszer Rómától jóval lejjebb. Viszont ennek köszönhetően ő belekóstolhatott már a toszkán konyha ízeibe, amire nekem sajnos még nem volt lehetőségem. Egy ilyen autóút során nagyon sok minden fel szokott merülni beszédtémaként. Megvitatjuk az aktuális történéseket és az élet nagy dolgait egyaránt. Azon szoktunk nevetni, hogy ez igazából egy nagyon jó párterápia is, mert legalább rá vagyunk kényszerítve arra, hogy rendesen kommunikáljunk egymással.

A férjemnek egyébként is nagy szerelmei az autók, ezzel a kezdetek óta már tisztában vagyok. Éppen ezért, ha úton vagyunk, mindig a kedvenc rádióját kell hallgatnunk, ahol az egyik kedvenc adása az olaj hírek. Ebben a műsorban az autókkal kapcsolatos újdonságokat szokták megvitatni, és a férjem nagyon szeret ebben a témában naprakész lenni. Így vele nem nagyon lehet más rádióadást hallgatni, ami eleinte nagyon idegesített. Mára nem hogy már hozzászoktam, hanem egy – egy téma engem is kifejezetten érdekel. Ha valaki ezt mondta volna nekem néhány évvel ezelőtt, akkor biztosan kinevetem! Hiszen engem abszolút nem érdekeltek soha az autókkal kapcsolatos dolgok.

Szóba került az olajwebshop.hu, mint egy olyan oldal, ahonnan igazán megéri vásárolni. Hogy mi is ennek az oka? Az, hogy nagyon széles a választék, így szinte mindenki megtalálhatja magának azt a terméket, amire éppen szüksége van. Ezt onnan tudom, hogy a férjem is nagyon szereti ezt az oldalt, és rengetegszer rendel innen, ha éppen valamire szüksége van. Ugyanis nem csak a választék széles, hanem nagyon jutányos áron is lehet hozzájutni a termékekhez, ez a kombináció pedig szerintem igen ritka. Ráadásul ezen az oldalon is vannak olaj hírek, csak úgy, mint a rádióban, és ezzel kapcsolatban nagyon sok hasznos információt lehet megtudni. Ebben a témában az utóbbi időkben a kedvence a „Hígulnak az olajok” című cikk volt. De vannak itt bejegyzések autóversenyzésről, motorozásról, repülésről, benzinárakról, tehát egyszóval mindenről, mi szem – szájnak ingere. Legalább is azoknak, akiket érdekelnek mindezek a témák.

Ami az egyik legfontosabb szempont számunkra a weboldalakkal kapcsolatban, az az, hogy lehetőleg magyar tulajdonban legyenek. Hiszen ha csak egy mód van rá, szívesebben támogatunk hazai vállalkozásokat a nagy multik helyett. Ebben az esetben ez a feltétel teljesül is, ugyanis az olajwebshop.hu egy magyar vállalkozás, amelyet 2011 – ben alapítottak kenőanyag forgalmazással foglalkozó szakemberek. Így nem csak abban lehetünk biztosak, hogy magyar vállalkozókat segítünk a rendelésünkkel, hanem abban is, hogy egy nyomon követhető, megbízható helyről rendelünk, és hozzáértő szakemberek fogják kezelni a termékeinket. Annak érdekében, hogy minél több vásárlójuk elégedett legyen, folyamatosan bővítik a termékskálát, ami szerintem mindenképpen pozitív dolog. Hiszen a folyamatos fejlődés, tenni akarás a kulcsa annak, hogy egy vállalkozás hosszabb ideig fenn tudjon maradni, és ők ezzel tisztában is vannak. Ráadásul garancia a termékeik minőségére az is, hogy minden kenőanyagot a hivatalos magyarországi képviseletektől szereznek be, így nem merülhet fel annak a gyanúja, hogy esetleg hamisított terméket vásárolunk. Azt is olvashatjuk az oldalukon, hogy a leggyakrabban előforduló olaj-, levegő-, pollen- és üzemanyagszűrőket készleten tartják, pont azért, hogy a vásárlóknak ne kelljen megrendelniük ezeket a termékeket, és ezzel egy időben várakozniuk is. Ugyanez vonatkozik a gyakoribb motorok olajaira és olajszűrőire is, illetve a motorok levegőszűrőinek beszerzését lebonyolítják egy munkanap alatt.

De nem csak webáruházuk van, hanem rendelkeznek két kiskereskedelmi egységgel is a fővárosban. Az egyik Óbudán van a Hévízi út 21. szám alatt, a másik pedig Kőbányán van a Gyömrői út 105. szám alatt. Munkanapokon 8 órától 17 óráig várják a vásárlóikat, és a kirendeltségeken mindenkinek nyújtanak egyénileg tanácsadást, ha arra van igény. Mivel mi a fővárosban lakunk, és nincs messze tőlünk ez a két bolt, a férjem rendre felkeresi őket, ha valami kérdése felmerül. Bár az oldalon fel van tüntetve telefonszám, ő jobban szeret személyesen bemenni a boltokba, és szemtől szembe beszélni az eladókkal, mert szerinte így sokkal több mindent tud megjegyezni, amit a szakemberek mondanak neki. Akárhányszor rendeltünk, a kiszállítással még nem volt semmi probléma, pedig nem egyszeri alkalomról beszélek. Minél többször rendel az ember valahonnan, annál nagyobb a hiba elkövetésének lehetősége, de itt ilyennel még nem találkoztunk. Talán emiatt is vagyunk annyira hűek ehhez a webshophoz.

A Rómába vezető útnak elég nagy hányadában beszélgettünk autókról, autó olajokról annak ellenére, hogy én szívesebben társalogtam volna az olasz konyha fortélyairól. De nem haragudtam a férjemre, mert az évek során megtanultam, hogy nem sok minden iránt mutat lelkesedést, de az autók azon kevesek közé tartoznak. Nem akartam tőle elvenni ezt a lelkesedést azzal, hogy minél gyorsabban témát akarok váltani. Hiszen ő is nagyjából miattam szerette meg a gasztronómiát, és ez úgy fair, ha ez a dolog oda – vissza működik. Hosszú utazás után, de végül épségben kiértünk Rómába, ahol én kezdhettem is újra felfedezni az olasz konyhát. Ez nem csak annak köszönhető, hogy a férjem milyen jó sofőr, hanem annak is, hogy az autónkkal minden rendben volt, hála többek között az olajwebshop.hu – nak.