Ezek a leggyakoribb penész okozta betegségek

Posted on

Szponzorált tartalom

Penész okozta betegségek

Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy a szoba falán megjelenő penész nem csupán esztétikai problémákkal jár. A penész okozta betegség viszonylag gyakran előfordulhat, ezért érdemes információt gyűjteni róla.

A kellemetlen tünetek között megjelenhet az orrfolyás, a köhögés, a légszomj, a rossz közérzet és a gyengeség is. Egy idő után allergia vagy asztma jelentkezhet. Jó lenne, ha nem fajulna idáig a helyzet, hiszen az előbb említett két betegség csupán tünetileg kezelhető. A penész okozta betegség akkor válik elkerülhetővé, ha sikerül megakadályozni a gomba terjeszkedését.

A harcban mindenképpen be kell vetni egy párátlanítót, mert a szerkezettel könnyen ki lehet vonni a levegőben lévő, felesleges vizet, és ez az elsődleges oka annak, hogy a gomba elkezd szaporodni. Fontos a használat abban az esetben, ha bent ruhateregetésre vagy főzésre kerül a sor. Ezek miatt az átlagosnál több nedvesség kerül a levegőbe.

A penész okozta betegség különösen veszélyes lehet a gyerekekre, ezért a szülők kísérjék figyelemmel a levegő páraszintjének a változását!