Kantáros munkásnadrág különféle körülményekhez

Posted on

Szponzorált tartalom

Kantáros munkásnadrág

Manapság már a munkaruha téren is óriási a kínálat, így minden munkáltató, aki szeretné biztosítani a praktikus és esztétikai szerepet egyaránt betöltő ruházatot, a munkakörnek és a környezetnek megfelelően választhat. Például a kantáros munkásnadrág minden olyan alkalmazottnak hasznos lehet, akinek sokat kell hajlongania és emiatt zavaró lehet, ha lecsúszik a nadrágja és igazgatnia kell azt.

Ugyanakkor tudni kell, hogy kantáros munkásnadrág sem csak egyféle létezik és itt nem csupán a színválasztékra kell gondolni. Persze az is fontos lehet, hogy az öltözet a cég színeinek megfelelő árnyalatú legyen, de sokkal lényegesebb például, hogy milyen anyagból készül.

Ahhoz, hogy ezt eldöntse valaki, először is a munkakörnyezet hőmérsékletét kell megvizsgálnia. Ha zárt térben kell dolgozni, ahol mindig meleg van, akkor érdemes a vékonyabb, jól szellőző kantáros munkásnadrág mellett dönteni. Amennyiben többnyire a szabadban vannak a munkapontok, akkor gondolni kell a változó időjárási viszonyokra.

Télen egyértelműen nem lesz megfelelő az a kantáros munkásnadrág, ami nyáron, illetve ősszel és tavasszal sem biztos, hogy komfortos viseletet biztosít a téli változat. Tehát, ilyen esetben több különféle kantáros munkásnadrágra is szükség lehet, valamint akkor is, ha a munkaerő időnként kint és bent is lát el feladatokat. Amikor szabadtéri, illetve zárt térben, de magas hőmérsékletben történő munkavégzésről van szó, akkor a munkás rövidnadrág opciót is érdemes megfontolni.

Mindenki tudja, hogy melegben a rövidnadrág sokkal komfortosabb, mint bármilyen vékony és jól szellőző hosszúszárú modell, vagyis ha egyszer van rá lehetőség, akkor célszerű lehet az előbbit választani. Természetesen, ha veszélyes anyagokkal dolgoznak, ami ráfröccsenhet a lábra vagy olyan körülmények között zajlik a munka, ahol bármikor megkarcolhatja, megsértheti valami a bőrt, akkor nem ajánlott, de különben a munkás rövidnadrág sokkal nagyobb szabadságot adhat, mint a hosszú.

Lehet lecipzározható verziót is vásárolni és akkor a viselője döntheti el, hogy éppen miként hordja. Ezzel megadhatja azt az érzést az alkalmazottainak, hogy szabadon dönthetnek a ruházatukról, ugyanakkor mégis egy egységes kinézetet tud teremteni közöttük.

Ha valaki munkás rövidnadrág van és a többi dolgozón pedig hosszú, akkor is látszani fog, hogy ugyanazon céghez tartoznak, hiszen a szín és a logó úgyis árulkodó lesz. Talán ez a legjobb megoldás, mert akkor senki sincs rákényszerítve, hogy hosszúnadrágot húzzon, amikor melege van, de a rövid munkásnadrág se lesz kötelező azoknak, akik valamiért nem kedvelik ezt a ruhadarabot.