A dísznövények elkápráztatnak mindenkit

Posted on

Szponzorált tartalom

Dísznövények

Köztudott, hogy a növények oxigénnel látják el a helyiséget, ahová el vannak helyezve. Akkor még a szépségükről nem is beszéltünk, hiszen amint belépünk egy szobába vagy nappaliba, ahol gyönyörű virágok vannak, azon nyomban elkápráztatnak bennünket. A dísznövények számtalan fajtáját ismerjük, ebbe a kategóriába tartozik például a citromfa is, aminek ipari termesztése a 15. században kezdődött Olaszországban, napjainkban pedig az egész Földközi-tenger térségben megtalálható.

Eleinte csak fűszer- és dísznövényként alkalmazták, de az 1700-as években a tengerészek skorbut elleni védekezésként használták, mivel rendkívül magas a C-vitamin tartalma. Tehát, a dísznövények eme gyönyörű példánya sok mindenre használható, télen a lakás dísze, de a nyári időszakot jó, ha a szabadban tölti, hogy minél több napfénnyel találkozzon.

A hűvösebb időt is elég jól bírja, úgyhogy már kora tavasszal ki lehet telepíteni a teraszra vagy a kertbe. Vigyázni kell, mert a túl későn, esetleg a nyár közepén kitett citromfa levelei hajlamosak lehetnek a leégésre, mivel nem fokozatosan szokták meg a napsütést. Ugyanakkor, a dísznövények kategóriájába számos más virágtípusok is tartozik, de ezt megtekintheti Ön is, ha belép a virag-online.hu weboldalra.

Nemcsak végignézheti a gyönyörű választékot, hanem meg is rendelheti azokat a növényeket, amelyeket szeretné. Minden növény mellett részletes leírás szerepel, így megtudhatja azt is, hogyan szükséges gondozni annak érdekében, hogy szépen fejlődjön és virágaival megörvendeztesse Önt minden egyes nap.