Az izomgörcs kezelése masszázzsal és kenőcsökkel

Posted on

Szponzorált tartalom

Izomgörcs kezelése

Ébredt már hirtelen arra, hogy a kellemes nyújtózást egy hirtelen fellépő izomgörcs követett? Az izomgörcs kezelése számos esetben sürgős lehet, hiszen aki már tapasztalt ilyesmit, az tudja, hogy szeretne minél hamarabb megszabadulni ennek kiváltó okától. Mi váltja ki az izomgörcsöt? A panasz mögött gyakran magnéziumhiány húzódik meg.

Ilyenkor tanácsos a magnéziumban gazdag élelmiszerek, valamint táplálék kiegészítők fogyasztása. Az izmok a kálium és vízhiány esetén is görcsös rángatózásba kezdhetnek. Az izomgörcs kezelése masszírozással nagyon hatásos. A masszázst még hatékonyabbá tehetjük a természetes összetételű termékekkel, például gyógynövény alapú balzsamokkal.

Az izomgörcs kezelésére számos praktika a rendelkezésünkre áll, azonban az vitathatatlan, hogy a panasz mögött rejlő kiváltó okok feltárása elengedhetetlen. A visszér is gyakran járhat ilyen tünettel, ezért, ha erről van szó, újfent érdemes a természet patikájában keresni a gyógyírt. A webshop.hillvital.hu oldalon erről bővebben olvashatunk.