A klímás fűtés előnyei.

Posted on

Szponzorált tartalom

klímás fűtés

klímás fűtés

Ha a mai napon valakinek azt mondjuk, hogy klímával fűteni is lehet, senki nem fog meglepődni. Egyre nagyobb teret hódít magának ugyanis a hűtő-fűtő klíma, ami nyáron a hűvösebb időről, télen pedig a kellemes melegről gondoskodhat otthonunkban.

Na de miért is éri meg a klímás fűtés kiépítése?

A Klímszerelésben Otthon weboldalán részletesen rendelkezésre áll minden információ, de mi is szeretnénk most röviden rávilágítani arra, hogy milyen előnyei vannak a klímával való fűtésnek.

Mindössze egy-két nap alatt megoldható az áttérés, legalábbis ami a készülék beszerelését és beüzemelését illeti. Ott kezdődik az egész folyamat, hogy megszületik a döntés. Ezután keresni kell egy jó szakembert, aki nem csak felszereli a klímát, hanem segít abban is, hogy melyik lesz a legjobb hatásfokú készülék az esetünkben. Nem minden ingatlan egyforma ugyanis és nem csak a szoba mérete, hanem az ablakok száma, méretei, valamint számos egyéb tényező hatással lehet a hatékonyságra.

Kellemes, komfortos meleget adhat a klímánk abban az esetben, ha jó helyre kerül felszerelésre. Van, ahol elég egy kisebb teljesítményű készülék, máshol nagy teljesítményű berendezésre lesz szükség annak érdekében, hogy azt a hatásfokot biztosíthassa, amire vágyunk.

Gazdaságos fűtést élvezhetünk, ha a klímás fűtés mellett döntünk, amely lehetőséget nyújt arra is, hogy szezonban kedvezményes árak mellett élvezhessük üzemelését. A H-tarifa októbertől egészen áprilisig biztosítja az e.On esetében 23,5 Ft/kWh áron a klímák működtetését. Jól hangzik ugye? Mint a legtöbb esetben, ehhez egy némileg nagyobb beruházásra van szükség, ám az ezzel kapcsolatos kiadások egészen hamar megtérülnek, ha H-tarifát igényel az áramszolgáltatótól.

A klímás fűtés napelemmel is megvalósítható, ami egyben azt jelenti, hogyha elbírja a rendszer, akár ingyen, a napenergiából származó, saját árammal üzemeltethetjük klímánkat!

Minden lehetőséget érdemes számításba venni, mert a fűtés klímával számos előnyt rejt magában, amelyek hosszú távon és rövid távon egyaránt érvényesülnek!