A készház megéri?

Posted on

Szponzorált tartalom

készház

készház

Hazánkban még viszonylag kevésbé bejáratott terepen mozognak azok a könnyűszerekezettel épülő házak, amelyeket gyakorlatilag egy katalógusból választhatunk ki. Ezek lényege, hogy a ház tervei készen vannak, annak alapterülete fix, ahogyan a benne található helységek is, ám utóbbiak kapcsán lehetőségünk van bizonyos mértékű módosításokat végrehajtani.

Miért éri meg ezt a megoldást választani? Elég masszív lesz a házam? Mégis mi a kompromisszum az egészben?

Ezeket a kérdéseket fogalmazzák meg leggyakrabban az emberek, és ezek miatt állnak eleinte félve ehhez a megoldáshoz. Pedig tényleg nincs mitől tartani, az egyetlen “kompromisszum”, már ha lehet annak nevezni, az a könnyűszerkezetes kivitel. Viszont ennek is megvan az előnye, ami nem is kis előny, ha a költségeket tekintjük!

A készház építés segítségével egy modernkori, energiatakarékos ingatlant kaphatunk, ami nem évek, hanem hónapok alatt épülnek fel. Ez is már eleve spórol a kiadásokon úgy, hogy közben nem kell lemondanunk a minőségről. Magyarországon berögzött dolog, hogy a ház téglából épüljön. A készház is tartós, időtálló, melyet a színvonalas kivitelezés tesz azzá, ami.

Mivel itt nem jellemzőek a földrengések, tornádók olyan mértékben, mint a világ egyéb országaiban, ezért gyakorlatilag semmi okunk az aggodalmakra a készházzal kapcsolatban! Ugyanakkor az sem elhanyagolható, hogy a tégla épületeket is meg tudja tépázni egy-egy vis maior környezeti katasztrófa, tehát ebből a szempontból mindegy is, miből építkezünk.

Ám nem mindegy az, hogy a készház energiatakarékos, tehát fenntartása egyszerűbb, ráadásul már az építés során környezetkímélőbb megoldásokkal élhetünk, kisebb lábnyomot hagynak ezek az épületek. Ma már ez is fontos szempont annak, aki több részről fenntartható módon akar élni.

A kérdése pedig, hogy megéri-e készházban gondolkodni, a válasz: igen! Gyorsabb, olcsóbb, de a minőségről nem kell lemondani!

A Készházban Otthon típustervei között Ön is megtalálhatja számításait, amennyiben családi ház építését tervezi.