Megéri az egyéni vállalkozóknak a székhelyszolgáltatás?

Posted on

Szponzorált tartalom

egyéni vállalkozás székhely

egyéni vállalkozás székhely

Mielőtt válaszolok a címben feltett kérdésre, tisztáznunk kell egy dolgot a vállalkozással kapcsolatban. Mekkora a jelenlegi vagy a várható jövőbeni ügyfélforgalom? Amennyiben sok ügyfél keresi fel személyesen az egyéni vállalkozó ügyfélszolgálatát, akkor muszáj önálló irodát fenntartania. Ez lehet saját tulajdonú vagy bérelt. Ebben az esetben a legpraktikusabb az, hogyha az iroda egyben székhelyként is funkcionál.

Amennyiben nincs nagy ügyfélforgalom, akkor az egyéni vállalkozás székhely esetében a legjobb megoldás egy székhelyszolgáltató igénybevétele. Lassan 12 éve van jelen a hazai piacon a Székhelyszolgáltatás24 cég. Nagyon megbízhatóak és kedvező áron dolgoznak. Számos egyéni vállalkozó partnerük is van az ügyfélkörükben.

Szeretnék eloszlatni egy tévhitet is. Sok vállalkozó úgy gondolja, hogy az egyéni vállalkozás székhelyeként költségcsökkentési szempontok alapján sokkal kedvezőbb a saját lakásukat bejelenteni a cégbírósághoz. Ez hatalmas tévedés, több okból is. Ugyanis ez a megoldás nem olcsóbb, mint a székhelyszolgáltató. Amennyiben a saját lakásunkban egy társas vagy egyéni vállalkozás van bejelentve, akkor a helyi önkormányzat felé ingatlanadó fizetési kötelezettségünk merül fel. Ráadásul kockázatossá válik a meglévő lakásbiztosításunk jogviszonya is. A múlt héten láttam a híradóban egy károsultat, akinek azért nem fizet a biztosító, mert a kötelező kémény vizsgálatról nem rendelkezik számlával a lakásba bejelentett vállalkozása nevére. Teljesen nonszensz szituáció.

A Székhelyszolgáltatás24 esetében 6 havonta nettó 29900 Ft-os költség merül fel. Ez a díj pedig tartalmaz plusz 1 ajándék hónapot is. Természetesen a szolgáltatás teljes díja költségként leírható.

A másik érv szokott lenni a saját lakás székhelyként történő használata mellett az, hogy ez mennyire praktikus. Úgyis itthon dolgozom, ha jön a postás, átveszem a leveleket. Ezzel több probléma is van. Egyrészt mi lesz, ha éppen nem vagyok otthon. Akkor mehetek be a legközelebbi postára és várhatom azt, hogy sorra kerüljek. Másrészt mi történik, ha nem veszem át a levelet. Ilyen esetben könnyen törölhetik az adószámunkat is.

És van még egy mizéria. A névtábla. Erre sokan csak legyintenek egyéni vállalkozóként: ott van a nevem a postaládán. Ez ugyanis kevés. A név mögött szerepeltetni kell az „EV” jelölést is. És csak szólok, mielőtt most gyorsan egy papírra nyomtatva felraknád az „EV” rövidítést a neved mellé, hogy ez is kevés. Ugyanis olyan cégtáblát, pontosabb egyéni vállalkozóként olyan névtáblát kell kiraknod, amely közterületről is jól olvasható. Amennyiben a társasházban a postaládához már csak az jut el, aki a kapun átjutott, akkor ezt az előírást nem teljesíted. Mennyivel kényelmesebb és szabályosabb a Székhelyszolgáltatás24 szolgáltatása. Akik természetesen a szerződéskötést követően azonnal, jól látható helyen és módon kirakják a névtábládat.

És ezzel még nem érnek véget a Székhelyszolgáltatás24 kényelmi ill. praktikus szolgáltatásai. Minden beérkező postai küldeményt átvesznek és digitalizálnak. Majd továbbítják azokat az egyéni vállalkozó elektronikus levélcímére. A hivatalos levelek miatt nincs több postai sorban állás. Sőt, amennyiben egy helyszíni hatósági ellenőrzés történik, akkor ennek során is képviselik az egyéni vállalkozót. Átadják a NAV ellenőre által kért iratokat ill. válaszolnak a felmerülő kérdésekre is.

Visszatérve a kiinduló kérdésre: egyéni vállalkozás székhelyeként megéri-e székhelyszolgáltatást igénybe venni? Erre a fentiek ismeretében most már Te is, kedves olvasó, megalapozott és átgondolt választ tudsz adni. És amennyiben ez után a cikk után „igen” választ adsz, akkor feltétlenül látogass el a Székhelyszolgáltatás24 budapesti vagy újlengyeli irodájába és kérj tőlük ajánlatot. Nem fogod megbánni.