Napelem árak 2024-ben.

Posted on

Szponzorált tartalom

napelem árak

napelem árak

Tudja már, hogy napelemmel szeretné biztosítani otthona áramellátását? Jó lenne tudni, hogy mennyibe kerül a rendszer és egyáltalán mi az, ami az árban benne van? Segítünk tájékozódni!

 

A tavalyi évben sok minden történt a napelemekkel kapcsolatban. Az egyik fontos változás az a hálózatra visszatáplálás korlátozása volt, amivel kapcsolatban a kormányunk végül enyhítéseket eszközölt. Ám emiatt és a világszintű megnövekedett infláció miatt minden drágább lett. Sajnos még a napelem árak is emelkedtek, ám még mindig megéri 2024-ben is váltani és napelemmel megtermelni az áramot, ami így a sajátunk lehet, függetlenebbé válhatunk általa!

Először azt szeretnénk bemutatni, hogy egy napelemes rendszernél mire van szükség, hogy az működjön és energiához juthassunk a napfényből. A leginkább szembetűnő része a napelem panel. Ezek a panelek egy speciális tartószerkezeten ülnek fenn a tetőn. Az inverter különösen fontos része a rendszernek, így már háromféle elemről beszélhetünk, amire szükségünk lesz ahhoz, hogy a napenergiát árammá alakítsuk. Ide társulnak költségként a kábelek, csavarok, valamint a kivitelezés díja. Ezekből állnak össze a napelem árak.

Egy kisebb háztartásnak elegendő lehet a kb. 4 kW-os rendszer, amelynek ára 2.300.000 Ft legalább. Ahol már több vagy nagyobb fogyasztású eszközök vannak, ott akár a 6 kW is elkél. Ennek a rendszernek az ára már 3.000.000 Ft-ra tehető. Árban nem olyan nagy a különbség a kettő között, azonban a hozamot tekintve már annál inkább.

Fontos kiemelni, hogy a legtöbb esetben lehetőség van arra is, hogy idővel bővítsük a rendszert. Ezért ha jelenleg nem áll rendelkezésre akkora összeg, ami egy nagyobb, minden igényt kiszolgáló rendszerre lenne elég, de néhány év múlva bővítést tervezünk, akkor is megéri már most napelemet telepíteni, hiszen a megtérüléssel onnantól kezdve számolhatunk, hogy beüzemelték a rendszerünket!

Amennyiben konkrét, az Ön fogyasztó helyének megfelelő napelem árak érdeklik, úgy a Napelemben Otthontól kérhet személyre szabott árajánlatot!