Gránit ablakpárkány, az időtálló burkolat kültérre.

Posted on

Szponzorált tartalom

gránit ablakpárkány

gránit ablakpárkány

Ezek az ablakpárkányok nem csak amiatt népszerűek, mert kifinomult, elegáns megjelenéssel bírnak, hanem előnyös tulajdonságuk továbbá funkcionalitásuk, hiszen egy rendkívül időtálló burkolatról beszélhetünk. A tartósságuk, időtlen szépségük és sokoldalúságuk miatt méltán töltenek be központi szerepet akkor, ha valaki minőségi, hosszú távra szóló megoldást keres az ablakkeret vízelvezető részének burkolására. Mind a lakástulajdonosok, az építészek és belsőépítészek is előszeretettel választják, ha ablakpárkányra van szükség.

Ennek oka egyszerű, a gránit ablakpárkány egyik legfontosabb előnye a rendkívüli tartósság, de ehhez társul még a természetes szépsége és megbízhatósága. Mivel természetes kő, valóban képes kiállni az idő próbáját, tehát nem fogja megviselni hosszú távon sem az, ha szélsőséges időjárási tényezőknek tesszük ki. Gyakorlatilag bármilyen ingatlan esetében tartós megoldást jelent kültéren és beltéren egyaránt.

Ezek az ablakpárkányok valóban ellenállnak a kopásnak, kopásálló felületet biztosítanak párkányként és egyéb burkolatként is. Bátran használhatjuk nagy forgalmú területeken és ott is, ahol változó időjárási körülményeknek van kitéve.

Tagadhatatlan, hogy a gránit ablakpárkány látványa, esztétikuma a legfőbb oka annak, hogy sokan teszik le a voksukat mellette. Persze az sem elhanyagolható tényező, hogy mennyire tartós, aminek okáról már szót ejtettünk. Természetes szépségével egyből felhívja magára a figyelmet. Tekintve, hogy természetes kőzetről van szó, nincs két egyforma darab belőle. Ennek az előnye a változatossága, ami a színválasztékra is jellemző meglepő módon. Nem is gondolnánk, hogy milyen sokféle színben elérhető, ezeket a lehetőségeket a Kőpárkányos honlapján bárki felmérheti. Egyedi minták, színek és textúrák jellemzik, összességében a gránit a luxust és kifinomultságot képviseli amellett, hogy egyúttal egy kimagaslóan tartós anyagról beszélhetünk.

A színválaszték előnye az, hogy teljes mértékben az ingatlan stílusához igazíthatjuk még az ablakpárkányt is, nincs szükség kompromisszumokra. Akár a klasszikus árnyalatokat választjuk, mint például a fekete, szürke vagy a fehér, akár az élénkebb tetszenek jobban, a gránit ablakpárkány könnyedén alkothat egységet az épület egyéb részleteivel.

Amennyiben a polírozott felületű gránit ablakpárkányra esik a választásunk, akkor a sima felület megkönnyítheti a tisztítást és a karbantartást. Persze nem szükségszerű ragaszkodni ehhez, de mindenképp megvannak a maga előnyei.

A gránit hőálló, ami azt jelenti hogy egyben tűzálló, tűzbiztos. Ennek a szerepe többségében akkor kerül előtérbe, mikor a nyári melegben rendszeresen éri erős napfény a felületet. Nem fog megvetemedni, eldeformálódni, hiszen tulajdonságai miatt nem kell ettől tartanunk.

Összességében a gránit ablakpárkány előnyei közé sorolhatjuk azt, hogy strapabíró, esztétikus és sokoldalú. Kültérre mindenképp jó választás tartóssága miatt, de nyugodtan választhatjuk beltérre is, ahol impozáns megjelenésével luxus hatást kelt.