Ami igazán megéri – IPA mentes székhelyszolgáltatás

Posted on

Szponzorált tartalom

ipa mentes székhelyszolgáltatás

ipa mentes székhelyszolgáltatás

A vállalkozók egy csomószor találkoznak az adóoptimalizálás fogalmával, ami egy roppant fontos dolog a vállalkozások esetében. Az adóoptimalizálás egyik formája pedig a vállalkozás székhelyének iparűzési adó mentes településre való áttétele.

Hazánkban nagyjából 300 olyan település van, ahol nem kerül kiszabásra iparűzési adó. Ennek mértékét egyébként a helyi önkormányzat szabja meg, és általában 0 és 2% között mozog a mértéke. Amennyiben a megállapított érték nulla százalék, úgy az adott településen székhellyel rendelkező vállalkozók mentesülnek az iparűzési adó fizetése alól. Azonban azt tudni kell, hogy ilyen esetekben az adott önkormányzatnak bérleti díjat kell fizetni.

A szekhelypartner.hu cég fő profilja az ipa mentes székhelyszolgáltatás – immáron több, mint 15 ezer elégedett ügyféllel.

A cég ipa mentes helységként Újlengyel településen intézkedik ügyfelei székhely bejelentéséről. A székhely bejelentéssel összefüggő szolgáltatásokról a Gross – „Székhelyben otthon” a szekhelypartner.hu weboldalon ad részletes tájékoztatót. A szolgáltatások közt szerepel például a szerződéskötést követő egy órán belüli hozzájáruló nyilatkozat elkészítése, annak a vállalkozás ügyvédjének való megküldése, továbbá cégtábla kihelyezés.

Az adminisztratív átvállalt feladatok között szerepel a levélátvétel, szkennelés, teljes e-mail forgalom bonyolítása, teljeskörű postázás – természetesen mindenfajta postázási díj nélkül -, valamint esetlegesen tárgyaláshoz iroda biztosítása.

Minden plusz terhet levesznek tehát a vállalkozások válláról, egészen olyan fokig, hogy egyáltalán ne legyen szükséges lejárnia a székelyszolgáltatást igénybevevőnek az adott székhelyre.

Mindezen tevékenységek a 7/2017 IM rendelet szerinti székhely, valamint a 2017. évi LII és LIII. tv. számú törvényi hivatkozások alapján teljesen törvényesek.

A széleskörű szolgáltatást féléves, egyéves és kétéves díjcsomagban lehet megszerezni – egy egészen kedvező összegtől. A cég honlapján kapcsolattartó telefonszámok szerepelnek, melyeket hétfőtől péntekig a megadott időpontokban lehet hívni.

Mindenfajta törvényi hivatkozás ellenére mégis sokan gondolják úgy, hogy a cégek ipa mentes székhelyre költöztetése nem legális. Ez a megállapítás egyáltalán nem fedi a valóságot, hisz ez egy teljesen, száz százalékban legális dolog. Az alapját az adja ugyanis, hogy a vállalkozások oda költöztethetők, ahová a székhelyre bejelentett ingatlan tulajdonosa a hozzájárulását adja.

A Gross cégcsoport által biztosított ipa mentes székhelyszolgáltatás pedig tulajdonképpen egyfajta adómegtakarítás, mely a vállalkozások versenyképességének növelését szolgálja.

Ezenkívül a szekhelypartner.hu nemcsak az ipa-tól szabadítja meg szolgáltatásával a vállalkozókat, hanem jelentős mértékű adminisztrációs feladatoktól is, mint például a teljeskörű fizikai és elektronikus levelezés, valamint nem elhanyagolhatóan a NAV ellenőrzésekre való rendelkezésre állástól is.

Az a kérdés is sokszor felmerül, hogy mely vállalkozások esetében igazán jó megoldás az ipamentes székhely. A kérdésre a válasz pedig az, hogy elsősorban olyan vállalkozásoknál jó megoldás, melyek tevékenységük során nem igényelnek telephelyet. Abban az esetben, ugyanis, ha van telephely, akkor alapvetően a telephely földrajzi helyének megfelelően kell fizetni az iparűzési adót.