Makacs dugulás a lefolyóban? Itt a megoldás!

Posted on

Szponzorált tartalom

makacs dugulás a lefolyóban

makacs dugulás a lefolyóban

Az ember hajlamos azt hinni, hogy a legdrágább dolog éri a legtöbbet. Egy eldugult lefolyónál, ahol például lassabban folyik el a víz, először azzal kell kezdeni, hogy kipróbáljuk a házi praktikákat, amelyek sok esetben beválnak a kisebb dugulásoknál. Ebben partner az ecet, a szódabikarbóna, citromsav például, de nem feledkezhetünk meg a forró víz erejéről sem!

Ha makacs dugulás a lefolyóban az, ami megkeseríti az életünket, akkor egy jó tanács: olcsóbb lehet szerelővel, mint a drága vegyszerekkel! Mire mindent beszerzünk, ami szükséges lehet a duguláselhárításhoz, addigra rég elköltöttük azt az összeget, amibe egy duguláselhárító kerül. 

De egyáltalán mitől alakulhat ki makacs dugulás a lefolyóban? Ha például idegen tárgy kerül be, egy olyan dolog, ami nem oda való. Ha nem végzünk rendszeresen karbantartást, ami a lefolyók és szifonok tisztítását jelenti, és abban az esetben is kialakulhat egy makacsabb dugulás, hogyha túl sok mosogatószert, sampont vagy balzsamot használunk, s ezeket nem megfelelő hőmérsékletű vízzel öblítjük le. Ilyenkor sokkal könnyebben megakadnak a lefolyóban, itt-ott.

Olykor pedig a kivitelezési problémák állják útját a víz szabad lefolyásának. Ez egy komolyabb gond, hiszen ha rendszeresen előfordul a makacs dugulás a lefolyóban, akkor sejthető, hogy valami mélyebb problémával állunk szemben. Ebben az esetben a javítás sokkal drágább móka lesz, viszont, ha belegondolunk, hogy mennyi kellemetlenségtől tud minket megszabadítani a javítás és hosszú távon igencsak megéri, akkor érdemes belefeccölni az időt és pénzt!