Balatonboglári pezsgő, a borvidék büszkesége

Posted on

Balatonboglári pezsgő

Nem kell ahhoz szakembernek lenni, hogy valaki tudja, a bor vagy champagne akkor lesz igazán finom, ha a szőlő zamatos, illetve a borvidék remek adottságokkal rendelkezik. Ennek a kettőnek köszönheti a Balatonboglári pezsgő a páratlan jellegét, ami ezért nem csupán Magyarországon nagy kedvenc, hanem számos más európai országban is.

Akik egy kicsit otthonosan mozognak a bor- és pezsgőkészítésben, bizonyára tudják, hogy ezen vidék tulajdonságainak hála kifogástalan, finom savtartalmú, gyümölcsillatú, könnyed, elegáns borok készíthetőek. A tradicionális magyar fajtákon kívül, felkapottak lettek azok a világfajták, amelyeknek az italait ma a külföldi és belföldi piacokon egyaránt keresik.

Ezen adottságoknak hála lett annyira népszerű a Balatonboglári pezsgő. Kétség sem fér hozzá, hogy hazánkban ezen a területen adottak a legjobb feltételek ahhoz, hogy a szakemberek könnyed és nem tolakodó jellegű nedűket állítsanak elő. Például a fehérborokon kívül vörösborok is készülnek és a mind a kettő kiváló. Ezek mellett, a Balatonboglári pezsgő is sajátos ízzel hódít.